Zonnepanelen kopen

Gezien het grote aanbod aan verschillende type zonnepanelen hebben wij voor u op deze pagina belangrijkste informatie uiteengezet. Zo kunt u als zelf installeerder een objectieve keuze maken bij de aanschaf van zonnepanelen


Rendement zonnepanelen

Door middel van een eenvoudige berekening kunt u nagaan of uw zonnepanelen installatie voldoende energie zal op leveren voor uw huishouden. Allereerst moet u nagaan hoeveel energie er maandelijks wordt verbruikt in uw huishouden, op basis hiervan kunt u berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om de benodigde energie op te wekken.
Het omrekenen van de energie die de zonnepanelen opwekken,Wattpiek (wordt uitgedrukt in Wattpiek), naar de stroom die in huishoudens wordt in KWh gebruikt u de factor 0,85.
Wanneer u weet hoeveel energie u op wilt wekken kunt u berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. U moet er rekening mee houden dan de factor 0.85 gebruikt wordt voor zonnepanelen die geplaatst zijn richting het zuiden mocht u de zonnepanelen bij het zelf installeren anders plaatsen dan doet u er verstandig aan om gebruik te maken van een zonnewijzer. Hierin staat aangeven welke factor u dient te gebruiken voor een accurate berekening. De hoeveelheid energie die zonnepanelen opleveren kan ook per zonnepanelen merk of type verschillen.


Het is interessant om na te gaan wanneer u uw investering in zonnepanelen heeft terugverdiend. Om de terugverdientijd van uw zonnepanelensysteem te berekenen is er een handig overzicht inclusief voorbeeld te vinden op; ‘besparen met zonnepanelen’


Type zonnepanelen

Grofweg kunnen zonnepanelen worden onderverdeeld in twee groepen, er zijn de poly kristallijne en de mono kristallijne zonnepanelen zonnepanelen. Het verschil tussen deze soorten zonnepanelen zit hem in het productieproces van de zonnepanelen. Bij de mono kristallijne zonnepanelen worden alle kristallen namelijk dezelfde kant opgelegd na het stollingsproces waardoor deze gemakkelijker zonne-energie op kunnen vangen. Hierdoor behalen de mono kristallijne zonnepanelen een hoger rendement dan poly kristallijne zonnepanelen, dit maakt ook dat de mono kristallijne zonnepanelen veelal iets kleiner van formaat zijn dan de poly zonnepanelen. Een goede motivatie voor mono kristallijne zonnepanelen is dat deze een hoger rendement per m2 behalen en er hierdoor op een kleiner oppervlak alsnog een goed rendement behaalt kan worden. Een nadeel van de mono kristallijne zonnepanelen is dat ze aanzienlijk duurder zijn dan de polykristallijne zonnepanelen. Aangezien de polu kristallijne zonnepanelen een stuk goedkoper zijn en de behaalde opbrengsten van zowel de mono als poly zonnepanelen vrijwel gelijk is wordt aangeraden om bij grote oppervlakte gebruik te maken van poly kristallijne zonnepanelen. Mocht u echter ruimte gebrek hebben dan kan het verstandiger zijn om te gaan voor mono kristallijne zonnepanelen. Hierdoor zal de terugverdientijd van uw zonnepanelen installatie echter wel aanzienlijk toenemen. Zelf installatie van mono kristallijne zonnepanelen kan hiervoor een mooie oplossing zijn.


Kleur zonnepanelen

De meeste zonnepanelen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn hebben een blauwe kleur met een chromen frame. De blauwe kleur van zonnepanelen ontstaat door de anti-reflectielaag die op de zonnepanelen wordt bevestigd. Toch zijn er ook andere mogelijkheden maar die zijn wel iets duurder qua prijs. Zo zijn er de all black zonnepanelen die volledig zwart zijn, ook het frame van deze zonnepanelen is zwart wat zorgt voor een luxe uitstraling. De nieuwste kleur verkrijgbaar zijn rode zonnepanelen, deze zijn ontwikkeld omdat het op veel met dakpannen bedekte huizen minder opvallend is, dit zijn echter wel zonnepanelen uit een hogere prijsklasse. Indien u zich wil richten op het snel terugverdienen van de installatie kunt u het beste ervoor kiezen om blauwe zonnepanelen te plaatsen.merken zonnepanelen

Merken zonnepanelen

Er zijn veel soorten zonnepanelen op de markt verkrijgbaar. De meest gebruikte zonnepanelen in Nederland worden hieronder benoemd om de verschillen voor u duidelijk te maken.


Bosch


Bosch Solar Energy is onderdeel van de Bosch Groep. Bosch Solar Energy richt zich op hernieuwbare energie en doet dit door zonnepanelen te produceren. Bosch heeft haar focus op de kwaliteit van de zonnepanelen die zij leveren, zij produceren uiterst efficiënte zonnepanelen. Bosch Solar Energy heeft na een groot omzetverlies echter besloten om de fabrieken voor zonnepanelen aan andere organisaties te verkopen. Ondanks dat Bosch Solar Energy is opgeheven zijn de zonnepanelen nog wel op de markt verkrijgbaar en krijgt u nog steeds garantie. Bosch zonnepanelen worden dan ook door de kenners nog steeds gezien als een hoogwaardig product dat zeker de overweging waard is om aan te schaffen.


Topsola


De zonnepanelen van Topsola zijn goed te gebruiken met het Nederlandse klimaat. De zonnepanelen van Topsola beschikken namelijk over een extra waterkering, dit zorgt ervoor dat vocht de zonnepanelen niet kan binnen dringen. Topsola is een producent van zonnepanelen uit Duitsland, opgericht in 2002. Topsola produceert de zonnepanelen en verkoopt deze veelal vanuit de fabriek in China, zij beschikken ook over distributeurs in Engeland en Canada. Topsola zonnepanelen zijn een goed midden segment voor de consument die opzoek is naar een goede kwaliteit/prijsverhouding.


SolarClarity


Het Nederlandse Solar Clarity is een groothandel voor een breed scala zonnestroomproducten. Zij leveren de volgende producten binnen Europa; zonnepanelen, omvormers, montagematerialen, kabels, monitoring-apparatuur en toebehoren. De onderneming richt zich sterk op service en flexibiliteit om de kwalitatieve producten te leveren. Het bedrijf zelf levert alleen producten aan andere groothandels en bedrijven en niet aan particulieren. Toch zijn er tal van detailhandels die dit merk zonnepanelen doorverkopen aan consumenten. Het aankopen


ET Solar

ET Solar is een gespecialiseerd fabrikant van zonnepanelen en wereldwijd erkend. Het hoofdkantoor en de fabriek van de onderneming zijn in China gevestigd, het hoofdkantoor is te vinden in Nanjing en de productie vindt plaats in Taizou. Daarnaast heeft ET Solar wereldwijd vestigingen voor de internationale verkoop van zonnepanelen. ET Solar is bekend van de uitstekende service en betrouwbaarheid die zij hanteren, om deze reden is het dan ook een populair merk. De zonnepanelen van ET Solar worden ook getest door het internationale vakblad voor zonnepanelen PHOTON Magazine. Uit de onafhankelijke tests die zij uitvoeren blijkt dat ET Solar steeds tot de top vijf zonnepanelenproducenten behoort.


Aleo Solar

De degelijke en kwalitatieve zonnepanelen van Aleo Solar worden gefabriceerd in Duitsland. Aleo Solar is al meerdere keren als winnaar gekozen bij onafhankelijke tests van zonnepanelen. Wanneer u zonnepanelen van Aleo Solar aanschaft bent u zeker van een goede investering door de uitstekende kwaliteit van de zonnepanelen. Bij Aleo Solar kunt u kiezen uit poly kristallijne zonnepanelen, mono kristallijne zonnepanelenen all black zonnepanelen. Voordelen van de Aleo Solar zonnepanelen zijn; het hoge rendement dat de zonnepanelen behalen ook bij zwak licht en de lange garantietermijn.


SolarWorld

SolarWorld is een Duitse producent van zonnepanelen van de hoogst haalbare kwaliteit. Het is de grootste zonnepanelen fabrikant van Europa. Bij SolarWorld worden de zonnepanelen intern getest om er zeker van te zijn dat de zonnepanelen van de beste kwaliteit zijn. De zonnepanelen zijn netjes afgewerkt waardoor zij strak ogen.
Bij SolarWorld zijn zowel mono kristallijne zonnepanelen als poly kristallijne zonnepanelen verkrijgbaar, daarnaast beschikken zij ook over all black zonnepanelen. Sterken punten van zonnepanelen van SolarWorld zijn; de hoge kwaliteit, het aantrekkelijke uiterlijk en het geringe rendementsverlies bij zwak licht. Wilt u voor design zonnepanelen gaan dan is het zeker aan te raden om zonnepanelen van SolarWorld aan te schaffen.


Sunpower

Een Amerikaanse producent van zonnepanelen is Sunpower, de zonnepanelen zijn gekwalificeerd als de beste en meest efficiënte zonnepanelen in de wereld. Het bedrijf legt de focus op het realiseren van topkwaliteit zonnepanelen die het hoogste rendement behalen. De zonnepanelen van Sunpower hebben daarnaast een strak design en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De voordelen van Sunpower zijn; de extreem hoge product en vermogensgarantie, de zonnepanelen zijn ook productief bij schaduw, strak design zonnepanelen en het rendement heeft de laagste degradatie op de markt. Uiteraard ligt de prijs van dit soort panelen wel net iets hoger dan de gemiddelde prijs, daarin tegen verkrijgt u dan ook weer een boven gemiddeld kwaliteitsproduct.


Sanyo-Solar

Sanyo-Solar produceert zonnepanelen die goed verkrijgbaar zijn op de Europese markt. Ze produceert al haar panelen in Japan. Net als haar concurrenten focus ook dit bedrijf op het behalen van een zo hoog mogelijk rendement, mede hierdoor heeft Sanyo-Solar in de loop der jaren een van de meest efficiënte zonnepanelen weten te ontwikelen. Sanyo-Solar beschikt over verschillende soorten zonnepanelen waaronder ook de all black zonnepanelen line. Voordelen van de zonnepanelen van Sanyo-Solar zijn; de hoge kwaliteit, de hoge efficiency van de zonnepanelen en de brede vermogenstolerantie. Daarnaast zijn haar zonnepanelen scherp geprijsd.